ExtremePortal

Új Star Trek sorozat a láthatáron

2015. november 26. - Extremeportal

Az új sorozat várhatóan 2017 januárjában jelenik majd meg. Bár tévésorozatnak mondjuk, de nem a klasszikus értelemeben vett tévésorozat lesz, hiszen a CBS All Access-szen fogják sugározni, ami az amerikai tévécsatorna új streamingszolgáltatása lesz.

static_comicvine_com.jpg

fotó: hercampus.com/

A sorozat összesen 723 epizódot, valamint 12 egész estés mozifilmet, illetve rengeteg regényt, rajzfilmet és videojátékot élt meg. A történet, melynek epizódjai tartalmi összefüggésben vannak egymással, öt élőszereplős és egy animációs sorozatban vonult fel eddig, a most tervbe vett lesz a hatodik, ami Gene Roddenbery világát elénk tárja.

Maga a sorozat hazánkba elég későn jutott el, hiszen az 1966-tól készült első széria - ami a további sorozatok megjelenését követően a The Original Series alcímet kapta - csak a kilencvenes évek közepén jutott el hozzánk.

Ennek egyik fő oka, hogy a Föderáció és a Klingon Birodalom közötti ellentét nagyban hasonlított a kor hidegháborús történéseihez, azzal könnyen párhuzamba volt állítható. Többek közt ennek is köszönhető, hogy Magyarországon a Star Trek rajongótábor elég későn alakult ki.

Star Trek rajongóként bízunk benne, hogy Kirk kapitány, Picard kapitány, Janeway kapitány és Sisko parancsnok a szériához méltó utódokat, illetve a történet az előző sorozatokhoz hasonlóan kiváló mellékszereplőket és cselekményszálat fog kapni.

463308.jpg

fotó: wall.alphacoders.com

Mivel a sorozat executive producere az az Alex Kurtzman lesz, akinek a neve fémjelzi az újkori Star Trek univerzumot, ezért bizton állítható, hogy nem fogunk csalódni az új sorozatban.

A CBS nyilatkozata szerint még tart annak forgatókönyvírónak a keresése, aki a pilot epizódot megírja, valamint elkezdődött a szereleplőgárda válogatása is.

A csatorna tervei szerint az új Star Trek sorozatot az egész világon mindenkinek egyszerre szeretné elérhetővé tenni.

Hogy nálunk, Magyarországon melyik csatorna fogja majd adni, még a jövő zenéje, de mivel a Viasat 3 csatornán jelenleg is futnak a régebbi sorozatok, nem lehetetlen, hogy az új szériát is ők fogják vetíteteni, a magyarországi Star Trek rajongók legnagyobb örömére.

A bejegyzés trackback címe:

https://extremeportal.blog.hu/api/trackback/id/tr88115554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása