Tényleg Henry Ford az "isten"?

Magánvélemény Henry Ford életrajzi regényéről

2017. január 03. - Extremeportal

Amikor úgy veszel a kezedbe egy életrajzi könyvet, hogy na most akkor mindent megtudsz a legendáról, akire felnézel, akiről oly sokat hallottál már, aki akár a példaképed is lehetne, akkor nem is érhet nagyobb csalódás, mint amikor felütöd Henry Ford életrajzi regényét, Alfred Liebfeld - Henry Ford, az "isten" című könyvét.

Tovább

Könnyen leszokni a dohányzásról?

Nem akaraterő kérdése

Azt mondják, hogy aki tudja, mikor szívta el az utolsó szál cigijét, az soha nem fog visszaszokni rá. Nos, ezt megerősíteni nem tudom, de ha maradsz az oldalon, akkor elolvashatod a saját tapasztalataimat és talán erőt merítesz belőle, hogyha nekem sikerült, akkor neked is fog.

skull-and-crossbones-1501863_1280.jpg

Tovább

A szimfonikus zene szórakoztató

Popslágerek más hangszerelésben

Kis hazánkban nagyon sokan asszociálnak a szimfonikus zene kifejezés hallatána komolyzenére illetve az elmúlt évszázadokban élt nagy zeneszerzők neveire és műveire, gondoljunk csak Beethovenre, Bachra vagy akár Lisztre és Bartókra. Kevesen ismerik igazán műveiket, hiszen a zenehallgatás az elmúlt száz évben eltolódott a populáris, könnyen hallgatható, könnyen megjegyezhető dallamok irányába, ezzel talán elzárva minket, zenehallgatókat sok egyéb zenei stílus és műfaj megismerésétől.

A szimfonikus zene szórakoztató is lehet.

Tovább

A ló nélküli fogattól a Tesla-ig

Karl Benz 1885-ben megjelent első ló nélküli fogatától hosszú idő telt el az autózás történetében. Napjaink elektronikával és biztonsági berendezésekkel telezsúfolt járművei köszönő viszonyban sem állnak a múlt gépkocsijaival, talán azt leszámítva, hogy akkor is és most is keréken gurulnak.

patent_motorwagen.jpg

 Patent Motorwagen 2, fotó: www.huszadikszazad.hu/

Tovább

10 csodálatos kép a Hubble űrtávcsővel

A Hubble űrtávcső 1990. május 20-án készítette az első képet, azóta a javításokat leszámítva folyamatosan szolgálatban van és a mélyűr jelenségeit figyeli meg.

A teleszkóp a nevét Edwin Hubble csillagászról kapta, aki amellett érvelt, hogy a távoli galaxisok vöröseltolódását a világegyetem tágulása okozza.

telescope_essentials_introduction1_lg.jpg

 

Tovább

Amit eddig nem tudtál a sörhasról

A közhiedelemmel ellentétben a sörhas kialakulásához nem is kell mértéktelen mennyiségű sört inni, sőt, egyáltalán nem kell sört fogyasztani eme kellemetlen jelenség megjelenéséhez a testünkön. Az úgynevezett sörhas kialakulásának elsősorban a hasi zsírlerakódás az oka, ami nemcsak a férfiakat, hanem a gyengébbik nem képviselőit is fenyegeti.

 beer-belly.jpg

fotó: austinprimalfitness.com

Tovább