A szimfonikus zene szórakoztató

Popslágerek más hangszerelésben

2016. április 07. - Extremeportal

Kis hazánkban nagyon sokan asszociálnak a szimfonikus zene kifejezés hallatána komolyzenére illetve az elmúlt évszázadokban élt nagy zeneszerzők neveire és műveire, gondoljunk csak Beethovenre, Bachra vagy akár Lisztre és Bartókra. Kevesen ismerik igazán műveiket, hiszen a zenehallgatás az elmúlt száz évben eltolódott a populáris, könnyen hallgatható, könnyen megjegyezhető dallamok irányába, ezzel talán elzárva minket, zenehallgatókat sok egyéb zenei stílus és műfaj megismerésétől.

A szimfonikus zene szórakoztató is lehet.

Tovább

A ló nélküli fogattól a Tesla-ig

Karl Benz 1885-ben megjelent első ló nélküli fogatától hosszú idő telt el az autózás történetében. Napjaink elektronikával és biztonsági berendezésekkel telezsúfolt járművei köszönő viszonyban sem állnak a múlt gépkocsijaival, talán azt leszámítva, hogy akkor is és most is keréken gurulnak.

patent_motorwagen.jpg

 Patent Motorwagen 2, fotó: www.huszadikszazad.hu/

Tovább

10 csodálatos kép a Hubble űrtávcsővel

A Hubble űrtávcső 1990. május 20-án készítette az első képet, azóta a javításokat leszámítva folyamatosan szolgálatban van és a mélyűr jelenségeit figyeli meg.

A teleszkóp a nevét Edwin Hubble csillagászról kapta, aki amellett érvelt, hogy a távoli galaxisok vöröseltolódását a világegyetem tágulása okozza.

telescope_essentials_introduction1_lg.jpg

 

Tovább

Amit eddig nem tudtál a sörhasról

A közhiedelemmel ellentétben a sörhas kialakulásához nem is kell mértéktelen mennyiségű sört inni, sőt, egyáltalán nem kell sört fogyasztani eme kellemetlen jelenség megjelenéséhez a testünkön. Az úgynevezett sörhas kialakulásának elsősorban a hasi zsírlerakódás az oka, ami nemcsak a férfiakat, hanem a gyengébbik nem képviselőit is fenyegeti.

 beer-belly.jpg

fotó: austinprimalfitness.com

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu