ExtremePortal

Belépő a digitális tévézésbe - DPS HD100

2015. november 21. - Extremeportal

Az előző cikkünkben a DPS által gyártott belépő szintű tabletet mutattuk be. Választásunk ismét egy DPS termékre esett, mely szintén a szórakoztató elektronika kategóriába tartozik.

Hogy mik a tapasztalataink? A cikk végén kiderül.

dps_hd100.png

Első ránézésre talán többet vártunk tőle, de hamarosan rá kellett jönnünk, hogy a készülék iránt táplált hiú vágy álom maradt. Gondoltuk magunkban, haladni kell a korral, hiszen a cd/dvd lemezek kora lejárt.

Ez a készülék nem más mint egy digitális földfelszíni műsorszórás (DVB-T) vételére alkalmas készülék, amely a HD 100 fedőnevet kapta (MindigTV matricás készülék).

Első kézbevételre tetszetős, kártyafogadóval(Conax), optikai SP/DIF kimenettel, usb bemenettel ellátott készülék. Tesztalanyunk 320Gb-os Maxtor külső HDD vel lett tesztelve.

No de nézzük, mit is ad nekünk valójában?

Elsőre, mivel tévé vevőről esik szó, természetesen az ehhez kapcsolódó funkciókat veszük figyelembe. Alapvetően ezen a téren ár-érték alapján nagy problémával nem találkoztunk, viszont a PVR funkcióval és a EPG megjelenítéssel nem voltunk megelégedve. Csatornaváltáskor, szabadon fogható csatornáknál 1 másodperc alatt bejött a kép/hang, viszont a kódolt csatornáknál ez az idő akár 3-4 másodperc is lehetett 90 százalékos jelszint/jelminőség mellett.

Az EPG kicsit akadozva jelenít meg információkat, ezen felül a PVR funkcióban kódolt csatornákról nem hajlandó felvételt készíteni. Kis kutakodás után, egyes fórum oldalakon közzétett, más gyártók szoftvereit kipróbálva, ezek a problémák részben megszűntek.

Tulajdonságok:

szabadon fogható digitális földi TV/rádiók (FULL HD)

HD MPEG-4 / MPEG-2 (H.264)

CONAX Kártyaolvasó

MinDig TV Extra kompatibilis

FULL HD felbontás: 1920x1080i

PVR Funkció (Időzített kép felvételi lehetőség)

Elektronikus Program Újság (EPG)

Magyar nyelvű menü

Teletext és feliratok

HDMI kimenet

Alacsony energia fogyasztás

PVP, felvételi formátum: ts, @50fps, HD, SD időzíthetőség kiváló. Felvételi idő limit nincs(lemezterület függő.

Média lejátszó funkció:

Különösebben itt sem lehet se jót, se rosszat mondani ár/érték arányában, valamint hozza a kategóriájában várható szintet. A lejátszható fájlok formátuma, nagyban eltér a használati utasításban megadott/megjelölt fájlokétól. Képnézegető funkciója  a célnak megfelel!

Tapasztalatom szerint, DivX, Xvid lejátszására képtelen, de ezt a gyártó nem tünteti fel sehol. Hangkimenete támogatja a Dolby Digital AC3 5.1 et, illetve a sztereo pcm formátumot. Dts lejátszásra nem képes. Ezek a problémák más szoftverrel sem szüntek meg.

Média tulajdonségok:

FULL High Definicion minőségben/ Multimédia lejátszó

USB port felvételre és lejátszásra (nem támogatott USB HUB)

Külső HDD (500GB)/Pendrive csatlakoztatási lehetőség(minimum 8Gb a PVR funkcióhoz.)

Dupla (2) Scart Kimenet

SPDIF optikai kimenet

Alacsony energia fogyasztás

Video: MKV DivX, XviD, MPG, AVI, DAT, MP4 (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 ASP, VOB/IFO)

Audio: MP2, MP3,WMA,PCM, LPCM

nÖsszegzés gyanánt, nem kimagasló a média lejátszásban, bár az MKV, MPG, DAT, VOB/IFO formátumokkal megbirkózik. A PVR funkciót tekintve nem igazán visz véghez nagy dolgot eredeti szoftverével. Átlag felhasználásra (tv nézés) megállja a helyét, első készüléknek, a digitális földfelszíni műsorszórással most ismerkedőknek ajánlott készülék.

A bejegyzés trackback címe:

https://extremeportal.blog.hu/api/trackback/id/tr128096634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása