ExtremePortal

Aranyat érő tippek a konyhában

2015. november 21. - Extremeportal

Néhány tanács ahhoz, hogy könnyebben elkerülhetőek legyenek a konyhai balesetek, melléfogások. Az ötleteket nem csak kezdő háziasszonyoknak ajánljuk kipróbálásra.

kitchen-345707_1920.jpg

Ha tortát sütünk, soha ne zsírozzuk ki a forma oldalát csak az alját, különben a tészta közepe fel fog púposodni.

A bejgli nem fog kirepedni, ha a tölteléket hidegen kenjük a tésztára, és kb. olyan vastagon kenjük rá a tölteléket, mint amilyen vastagra nyújtottuk a tésztát, ami se nem túl sűrű, se nem túl híg állagú.

Márványos lesz a bejgli teteje, ha tojással lekenjük, fél órát meleg helyen tartjuk, ismét lekenjük, majd hideg helyre tesszük addig míg a tojás megszárad rajta. Ezt követően mérsékelten meleg sütőben megsütjük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral elkeverve tároljuk, addig amíg nem használjuk fel.

A mandulát könnyebb kibontani a héjából, ha pár percre forró vizbe tesszük, mert a felpuhult héjból könnyebben kinyomkodhatjuk a szemeket.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojás fehérje habot keverünk, azt mindig óvatosan és ne habverővel tegyük. Ha mégis habverőt használunk, akkor csak lassan, óvatos mozdulatokkal dolgozzunk. A habverőt soha ne ütögessük a tál oldalához, mert az ütögetéstől eltávozik a habból a levegő és az összeesik.

A bort soha ne jégkockával hűtsük, hanem lefagyasztott szőlőszemekkel. Így a bor nem fog felhígulni az elolvadó jégtől és az aromája is megmarad.

Ha megégettük a kezünket és nincs kéznél semmi hideg, akkor gyorsan mártsuk sóba a megégetett bőrfelületet, így az égés helyén nem fog felhólyagosodnia bőr.

Amennyiben van még ilyen praktikus ötleted, kérjük írd le egy hozzászólásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremeportal.blog.hu/api/trackback/id/tr908096736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása