Néhány tanács ahhoz, hogy könnyebben elkerülhetőek legyenek a konyhai balesetek, melléfogások. Az ötleteket nem csak kezdő háziasszonyoknak ajánljuk kipróbálásra.
Ha tortát sütünk, soha ne zsírozzuk ki a forma oldalát csak az alját, különben a tészta közepe fel fog púposodni.
A bejgli nem fog kirepedni, ha a tölteléket hidegen kenjük a tésztára, és kb. olyan vastagon kenjük rá a tölteléket, mint amilyen vastagra nyújtottuk a tésztát, ami se nem túl sűrű, se nem túl híg állagú.
Márványos lesz a bejgli teteje, ha tojással lekenjük, fél órát meleg helyen tartjuk, ismét lekenjük, majd hideg helyre tesszük addig míg a tojás megszárad rajta. Ezt követően mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral elkeverve tároljuk, addig amíg nem használjuk fel.
A mandulát könnyebb kibontani a héjából, ha pár percre forró vizbe tesszük, mert a felpuhult héjból könnyebben kinyomkodhatjuk a szemeket.
Ha a süteménybe vagy krémbe tojás fehérje habot keverünk, azt mindig óvatosan és ne habverővel tegyük. Ha mégis habverőt használunk, akkor csak lassan, óvatos mozdulatokkal dolgozzunk. A habverőt soha ne ütögessük a tál oldalához, mert az ütögetéstől eltávozik a habból a levegő és az összeesik.
A bort soha ne jégkockával hűtsük, hanem lefagyasztott szőlőszemekkel. Így a bor nem fog felhígulni az elolvadó jégtől és az aromája is megmarad.
Ha megégettük a kezünket és nincs kéznél semmi hideg, akkor gyorsan mártsuk sóba a megégetett bőrfelületet, így az égés helyén nem fog felhólyagosodnia bőr.
Amennyiben van még ilyen praktikus ötleted, kérjük írd le egy hozzászólásban!